Het verhaal begint met de aanplant van enkele hopplanten in de ouderlijke tuin van de oprichter als decoratie. Al snel groeide echter het idee om bij wijze van experiment met deze hop eens bier te brouwen. In 1998 wordt het eerste bier gebrouwen in een primitieve installatie. Het eerste brouwsel van 10 liter werd een bier van het spéciale belge type. Er wordt verder geëxperimenteerd en er volgen nog andere bieren. 

In 2002 wordt gestart met een bier van het sterk blond type. Dit was 700 jaar na de Guldensporenslag die op een boogscheut van de brouwerij in Kortrijk werd uitgevochten. Een eerste versie van de Goedendag was geboren, en vele zouden nog volgen waarbij het recept telkens verder op punt werd gezet. Via zijn studies kwam de toen hobbybrouwer terecht op het labo mouterij en brouwerij van de KU Leuven. Gedurende 6 jaar deed hij toegepast onderzoek op verschillende aspecten van bier en had hij een adviserende rol naar de brouwerijsector toe. Tijdens deze periode begon hij reeds tweedehandsmateriaal te verzamelen om, wie weet, ooit zelf een brouwerij te starten. Er werd alvast een lascursus gevolgd. 

Uiteindelijk werd in 2009 de 'eerste las gelegd' en gestart met de constructie van de brouwketels en installatie.
Al het materiaal dat in de voorgaande jaren werd verzameld viel als een puzzel in elkaar en werd letterlijk samengesmolten tot een nieuwe brouwinstallatie. Vaak hadden deze stukken reeds een voorgeschiedenis gehad in andere brouwerijen. De bouw van de brouwerij en de installatie duurde uiteindelijk 3 jaar. Deze unieke brouwzaal kan 3 brouwsels van 15 hl per dag brouwen.